Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

     ΑΝΑΦΟΡΑ
                                                                         ΠΡΟΣ :
                                                                                    Tον Υπουργό Παδείας
Βουλή των Ελλήνων


Καταθέτω την από 26/5/2008 επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, στην οποία εκφράζεται η εύλογη ανησυχία τους, αλλά καταθέτουν και σωστές προτάσεις για το ζήτημα της ανέγερσης του Εκπαιδευτηρίου που θα εξυπηρετήσει τα παιδιά τους.
Επιβάλλεται το Υπουργείο Παιδείας και ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) να επαναπροσδιορίζει τον προγραμματισμό του ώστε:
Να αξιοποιηθεί το υφιστάμενο διαθέσιμο προς το σκοπό αυτό κτίριο, του αρχοντικού Κατσάνη, που χωροταξικά εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών και για τις ανάγκες του οποίου (απαιτούμενες επεκτάσεις – προσθήκες) έχει τροποποιηθεί το ΓΠΣ του Δήμου Μυτιλήνης.
Η υπαγωγή της ανέγερσης του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης στα προγράμματα ΣΔΙΤ δίκαια προκαλούν τις ανησυχίες των γονιών και κηδεμόνων, αφού ουσιαστικά φαίνεται ότι έτσι το όλο θέμα παραπέμπεται στις καλένδες.

Η κοινωνία της Μυτιλήνης απαιτεί πειστικές εξηγήσεις για τον αποπροσανατολισμό που επιχειρεί σήμερα το Υπουργείο και ο ΟΣΚ στο χρονίζον αυτό ζήτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης, από τους οποίους απαιτεί λύση εφικτή και διεξοδική.